Hjemmelavet leverpostej og nem agurkesalat

Energiinformation

  • Energi pr. person 2218 Kj
  • Energi pr. person 530 Kcal
  • Protein 10 %
  • Kulhydrat 30 %
  • Fedt 60 %

Sådan gør du

  • 1

    Leverpostej

    Rens leveren for sener, og skær lever og spæk i stykker, der passer til din kødhakker.
  • 2 Hak lever, spæk, ansjos og løg groft på kødhakkemaskinen, kør det evt. igennem to gange, hvis du godt vil have en fin leverpostej. Køber du lever og spæk færdighakket, så riv løget og finhak ansjoserne.  
  • 3 Rør melet sammen med ægget i en skål, og rør mælk og piskefløden heri. Rør blandingen godt sammen med den hakkede leverblanding, salt, friskkværnet peber, koriander og timian.  
  • 4 Fyld postejen i en ovnfast form, fx en rugbrødsform, og bag den i vandbad i 50-55 min. ved 175°, til den er gennembagt. Vandbadet laver du ved at koge vand i elkedlen og hælde det i en bradepande, så det står halvt op om postejformen.  
  • 5

    Agurkesalat

    Skær agurken i tynde skiver.
  • 6 Rør kogende vand sammen med sukkeret, indtil det er opløst, tilsæt eddike, lidt friskkværnet peber og salt. Hæld lagen over agurkerne, og lad dem trække i ½-1 time på køkkenbordet.
  • 7 Server lun leverpostej med agurkesalat og rugbrød og evt. med stegt champignon og bacon som ekstratilbehør. 
  • {{recipeDoneText}} Hjemmelavet leverpostej og nem agurkesalat

Opskriften er udviklet af

Opskriftskategorier