Hjemmelavet citronis og søde jasmin parfumerede rødbedekugler

Vi har ladet os inspirere af de nye nordisk restauranters vovede måde at bruge rodfrugter på.

Sådan gør du

  • 1

    Pil rødbederne og brug et parisiennejern til at forme kugler. Bland vand og te og lad det trække i 5 minutter. Tag op. Kom sukker og saft fra en halv citron i og kog op. Kom kuglerne heri og lad simre 5 minutter. Smag evt. til med mere citronsaft. Hæld kugler og lage på et glas. Afkøl og sæt i køleskab natten over.

    Kom æggeblommer og sukker i en skål og pisk lyst og skummende. Riv skallen af de to citroner og kom i æggesnapsen samt presset saft fra den ene citron.

    Kom fløde og mælk i en gryde. Fælk vaniljestangen og skrab kornene ud. Kom korn og stang i gryden og kog op. Hæld lidt af den hede fløde op i æggesnapsen under omrøring. Hæld videre i en tynd stråle mens du pisker. Dæk skålen med film og lad den afkøle helt.

    Tag vaniljestangen op og kom den nu kolde creme i en ismaskine. Eller kom i en skål i fryseren og pisk cremen igennem 3-4 gange, imens den fryser til is.

    Server isen med et par rødbedekugler, lidt lage og et drys hakkede nødder og mandler.

  • {{recipeDoneText}} Hjemmelavet citronis og søde jasmin parfumerede rødbedekugler

Opskriften er udviklet af