Hjemmelavet chiliolie med hvidløg

Denne olie er et must i et køkken vil jeg næsten tilllade mig at sige. Olien, som er super nem at lave, pifter hurtigt en ret op - og det er uanset om det er en salat, en marinade eller om man skal stege noget kød på panden.

Sådan gør du

  • 1 Først varmer man langsomt olivenolien op i en lille pande eller gryde, når temperaturen er middelvarm tilføjer man ingredienserne. 
  • 2 Først tilføjer man hvidløgsfeddene, da de skal have længere tid på panden - ca. 4-5 min længere tid end chilierne. 
  • 3 Når hvidløgene er ved at blive lidt svagt gyldne tilføjes chilierne. Varm herefter olien op i ca. 3-4 min. Sluk for varmen og lad olien køle af. 
  • 4 Hæld olien på en steriliseret flaske eller et glas, tilføj de hvidløgene og et par tørrede chilier fra panden og det er færdigt.
  • 5 Opbevares på køl og holdbarheden er max en 14-dages tid.
  • {{recipeDoneText}} Hjemmelavet chiliolie med hvidløg

Opskriften er udviklet af