Hjemmelavede chokoladekiks med vaniljecreme, “Oreos”

Chokoladekiksene her har en mild smag. Sammen med vaniljesmørcremen bliver de et hit på højde med Oreos for slikmunde i alle aldre.

Sådan gør du

  • 1 Bland hvedemel, flormelis, kakao, kanel, bagepulver og salt i en skål. Ælt smørret i, stop så snart det hele er blandet og en sammenhængende dej, brug eventuelt en foodprocessor.
  • 2 Form dejen til en rulle, pak den i husholdningsfilm og læg den på køl i min.1 time.
  • 3 Tænd ovnen på 185C/165C varmluft. Skær rullen i 3-4 mm tykke skiver og kom dem på en bageplade beklædt med bagepapir. Bag chokoladekiksene i 13-15 min. til de er matte i overfladen og faste.
  • 4 Lad kiksene køle helt ned inden de lægges sammen med smørcreme.
  • 5 Smørcreme: Pisk alle ingredienserne til smørcremen sammen i en skål til den er luftig og næsten hvid. Smag til evt. med ekstra lime.
  • 6 Fordel smørcreme på halvdelen af kiksene. Brug f. eks. en sprøjtepose eller en ske og saml med den anden halvdel af kiksene.
  • {{recipeDoneText}} Hjemmelavede chokoladekiks med vaniljecreme, “Oreos”

Tip

Hvis du vil have den mere klassiske Oreos-smag, så udelad lime. Lime giver dog en friskhed som gør disse kiks til en mere raffineret udgave af klassiskeren

Opskriften er udviklet af

Opskriftskategorier