Hjemmebagt brød til tre slags smør

Smukke, mørke brød, som får sin farve fra sojasauce. Server brødet til eftermiddagste eller til julens gløgg i stedet for æbleskiver. 

Sådan gør du

  • 1 Kom gær og koldt vand i en skål, og rør gæren ud
  • 2 Rør rugmel heri. Dæk skålen med film, og stil den i køleskab natten over eller i 24 timer
  • 3 Smelt smør i en gryde, og tag det fra varmen. Rør farin, sojasauce og salt ud i det smeltede smør
  • 4 Rør blandingen i melblandingen fra køleskabet. Rør nu sigtemel i og derefter hvedemel, indtil du har en fast, men ikke tør dej
  • 5 Ælt godt på bordet, og kom dejen tilbage i skålen.
  • 6 Dæk skålen med film, og lad dejen hæve i 45 minutter
  • 7 Vend den ud på bordet, del den lige over, og form to brød
  • 8 Læg brødene i smurte sandkage- eller rugbrødsforme
  • 9 Efterhæv i 45 minutter
  • 10 Sæt ovnen på 175 grader
  • 11 Bag brødet i 60 minutter
  • 12 Når der mangler 5 minutter af bagetiden, pensler du brødet med mælken for at få en blank overflade
  • 13 Tag brødene ud, når de er færdige, og afkøl dem på en bagerist.
  • 14 Citron og mandelsmør - Rist mandlerne på en tør pande eller i ovnen i cirka 4 minutter, til de er let gyldne
  • 15 Afkøl dem helt. Rør smør med mandler, og smag til med friskrevet citronskal
  • 16 Pisket brunet smør med appelsin - Smelt halvdelen af smørret i en gryde
  • 17 Lad det blive brunet og gyldent. Det er færdigt, når det dufter dejligt af karamel
  • 18 Hæld det op i et glas og afkøl det helt. Tag nu smørret, men lad bundfaldet blive i glasset, og kom det op i en skål med resten af smørret. Pisk det sammen, og smag til med revet appelsinskal
  • 19 Kaffe- og kanelsmør - Rør smørret i en skål, og vend det med kaffe og krydderi. Stil det på køl, til smørret skal spises.
  • {{recipeDoneText}} Hjemmebagt brød til tre slags smør

Opskriften er udviklet af

Opskriftskategorier