Hindbærsorbet med vanilje og sort peber

Hindbærsorbet med vanilje og sort peber

Hindbær smager dejligt, og har aller mest smag i julimåned, hvor det gæller om at spise så mange, man kan. Denne friske sorbet er lækker på en varm sommerdag.

Servering til -{{root.ingredientCurrent}} personer+

{{group.name}}

  • {{ingredient.amount}} {{ingredient.unit}}
    {{ingredient.name}}
    På tilbud i {{ingredient.note}}

Sådan gør du

  • 1 Kom hindbærrene i en gryde sammen med vand, sukker, flækket udskrabet vaniljestang og vaniljekorn og de hele sorte peberkorn. Kog det hele op, og lad det koge i 3-4 min.
  • 2 Smag herefter bærrene af varmen, og smag til med fintrevet citronskal af 1 citron og saften af 2. Lad hindbærlagen trække i 20 min., og fisk så peber og vaniljestang op.
  • 3 Blend lagen, og sigt den igennem en grovmasket sigte, så der kommer lidt af hindbærkødet med igennem. Sæt herefter lagen i køleskabet, og afkøl den fuldstændigt.
  • 4 Hæld den kolde lage i en ismaskine, og kør den til sorbet. Når sorbeten er frosset, så fyld den i en plastikbeholder med låg, og sæt den derefter i fryseren, hvor den kan den stå i 3-4 dage og stadig holde sin gode cremede konsistens.
  • 5 Hvis du ikke har en ismaskine, kan du i stedet hælde hindbærlagen direkte i en plastikbeholder og indfryse den. Når lagen er helt frossen, så vend hindbærisklumpen ud på et skærebræt, og hak den groft. Smadr derefter isklumperne i en foodprocessor, til isen er blød og cremet, og hæld den tilbage i boksen, og sæt den i fryseren. Rør i isen 2-3 gange med ½ times mellemrum, så er isen cremet og klar til servering.
  • 6 En anden god måde at få sin sorbet cremet og skøn på uden brug af ismaskine er at piske 1 æggehvide til marengs med 30 g sukker, og vende den i isen, når du har smadret den på foodprocessoren. Sorbeten skal lige en tur omkring fryseren igen inden servering.
  • 7

    Servering:

    Spis sorbeten med friske hindbær til og gerne en smule kold fløde.
  • {{recipeDoneText}} Hindbærsorbet med vanilje og sort peber

Tip

Hvis sorbeten har stået længere end 3-4 dage og har dannet store iskrystaller og er blevet hård, kan du genoplive den ved at smelte den og derefter køre den i ismaskinen på ny. Det gælder dog ikke, hvis du har vendt marengs i isen – så kan den ikke tåle den behandling.

Opskriften er udviklet af

Opskriftskategorier