Hindbæris med tørrede abrikoser og rosenvand

Sådan gør du

  • 1 Æggeblommer og sukker piskes hvidt med en elpisker.
  • 2 Giv dig godt tid, det tager ca. 5 minutter.
  • 3 I en skål moses hindbærrene med en gaffel og røres med rosenvand og finthakkede abrikoser.
  • 4 Det hele vendes i æggemassen.
  • 5 Fløden piskes til let flødeskum og vendes i og til sidst piskes æggehviderne stive og vendes forsigtigt i.
  • 6 Fyld isen i mindre forme og sæt dem i fryseren 2½ time.
  • 7 Hindbær og flormelis moses sammen med en gaffel.
  • 8 Tag isen ud af køleskabet 20 minutter før servering og sæt den i køleskabet, det giver en bedre konsistens.
  • 9 Anret isen med hindbærpure og evt. friske hindbær, abrikoser og rosenblade.
  • 10 OBS! Hvis du anvender frosne hindbær, kan de indeholde sygdomsfremkaldende mikroorganismer.
  • 11 Skal bærrene anvendes til retter, der ikke varmebehandles, kan evt. sygdomsrisiko undgås ved at koge bærrene på følgende måde før anvendelse: Bring 1,5 dl vand i kog, tilsæt de 200 g frosne bær, de skal så vidt muligt ligge i 1 lag.
  • 12 Læg låg på og bring i kog og lad dem boble i 1-2 min.
  • 13 Tag gryden af varmen. Lad bærrene køle af.
  • {{recipeDoneText}} Hindbæris med tørrede abrikoser og rosenvand

Opskriften er udviklet af