Hesselbo med æble-lakrids-smør

Sådan gør du

  • 1

    Æble-lakrids-smør

    Del æblerne i meget grove tern (med skræl og kernehus). Kom dem i en gryde, og hæld vand på. Få gryden i kog og skru ned for varmen. Læg låg på, og lad det hele simre i 30-40 minutter, eller indtil æblerne er helt udkogte.

  • 2 Hæld æblemosen igennem en fin sigte eller gammeldags purékværn. Hæld mosen tilbage i gryden.
  • 3 Kom kardemommekapslerne, lakridsrod og havsalt i en elektrisk kaffemølle/morter og mal til pulver.
  • 4 Kom krydderiblandingen, citronskal, -saft og sukker op i gryden.
  • 5 Læg et låg halvvejs hen over gryden, og kog æblemosen ved middel varme i ½-1 time.
  • 6 Hæld den tykke æblesmør op på sylteglas, og opbevar tørt, køligt og mørkt, fx i køleskabet.
  • 7 Uåbnet kan æblesmørret holde sig i op til 2 måneder. Efter åbning opbevares smørret i køleskabet, hvor det kan holde sig i cirka en uge.
  • {{recipeDoneText}} Hesselbo med æble-lakrids-smør

Opskriften er udviklet af

Opskriftskategorier