Servér evt. bøffen til kogte eller råstegte kartofler. 

Energiinformation

  • Protein 8.1 g
  • Fedt 6.4 g
  • Fedtenergi 45 %
  • Kulhydrater 10.2 g.
  • Energifor./ pers 718 kcal

Sådan gør du

  • 1 Skyl, tør og hak persille. 
  • 2 Form 4 bøffer af hakkekødet og krydr med salt og peber. Steg bøfferne til de er gennemstegte. Brug evt. en kniv til at skære gennem bøffen for at se, om den er gennemstegt hele vejen igennem. 
  • 3 Læg ærterne i en gryde, drys med lidt salt og lidt rapsolie. Hæld vand i gryden til ærterne er dækket af vand. Sæt ærterne i kog. Når ærterne er færdigkogte, tages hældes vandet fra og ærterne op i en skål. Hold dem evt. varme under et klæde.
  • 4 Smelt smør i en gryde. Kom æggeblommerne i en gryde. Pisk, pisk og pisk nu konstant, under langsom og svag opvarmning. 
  • 5 Tag gryden af blusset og pisk nu salt og smørret, som løber i en tynd, afbrudt stråle. Til saucen er cremet og tyk. Smag til med salt. 
  • 6

    Anretning

    Anret kødet med sauce, ærter og persille.
  • {{recipeDoneText}} Herregårdsbøf

Tip

En bearnaise sauce er baseret på smør. Men man kan, for at dele fedtet i animalsk og vegetabilsk, altså det fortrinsvist mættede og det fortrinsvist umættede, lade en del, helt op til halvdelen, være rapsolie. Bland således rapsolie og det smeltede smør. Det er lige så fedt, men sundere fedt. Og smagen er fantastisk. Raps klæder smør og æg godt.

Opskriften er udviklet af