Helstegt perlehøne med quinoa-salat

Sådan gør du

  • 1 Tænd ovnen på 185°.
  • 2 Krydr perlehønen med timianblade, salt og peber.
  • 3 Snit persillerødder og gulerødder i små tern og hak hvidløget fint.
  • 4 Kom urter og hvidløg i et ovnfast fad, kom perlehønen oven på og steg den i 40-45 min. til den er gennemstegt.
  • 5 Tjek at kødsaften ved låret er klar - ikke lyserød.
  • 6 Kom quinoa i en sigte og skyl det under koldt vand.
  • 7 Hæld vand og quinoa i en gryde, kog det ved jævn varme under låg i 10 min.
  • 8 Lad det derefter trække i 7-8 min. under låg.
  • 9 Afkøl herefter quinoaen i en skål.
  • 10 Halvér fenniklen, skær stokken væk og kassér den.
  • 11 Snit fenniklen i tynde skiver på langs.
  • 12 Snit forårsløg i skiver på skrå.
  • 13 Skær æblet i tynde både.
  • 14 Bland kogt quinoa med fennikel, forårsløg, æble, rosiner, chili, olivenolie, citronsaft, plukket koriander og hakket persille.
  • 15 Partér perlehønen i 8 stykker og servér den med urterne fra stegningen, quinoasalat og groft brød.
  • {{recipeDoneText}} Helstegt perlehøne med quinoa-salat

Opskriften er udviklet af