Helstegt oksetyndsteg på bønnepure

Sådan gør du

  • 1 Kom bønnerne i en skål med koldt vand natten over.
  • 2 Hæld vandet fra og kog bønnerne i rigeligt frisk vand tilsat salt, laurbærblade, løg og frisk basilikum i ca. 1 time.
  • 3 Si væden fra, men gem noget af den. Blend bønnerne med hvidløg, olie, parmesanost, salt og peber samt citronsaft.
  • 4 Kogelagen tilsættes lidt efter lidt, til bønnerne har konsistens som puré.
  • 5 Brun tyndstegen på en pande og steg den i ovnen, eller på en grill ved moderat varme ca. 20-25 min. (centrumtemp. 50-55°).
  • 6 Lad den derefter hvile et lunt sted ca. 15 min.
  • 7 Krydr med salt og peber.
  • 8 Skær auberginen i skiver på ca. 1 cm tykkelse.
  • 9 Gnid skiverne med saft og fintrevet skal af citron og sæt dem på spyd.
  • 10 Grill dem et par minutter på hver side.
  • 11 Krydr med salt og peber.
  • 12 Skær snit med 1/2 cm mellemrum i tomaterne.
  • 13 Sæt skiftevis tynde skiver af mozzarella og blade af frisk basilikum i mellemrummene og bag tomaterne ca. 3 min. ved 180°.
  • 14 Skær tyndstegen i skiver og læg kødet på bønnepuréen. Server grillede auberginespyd og fyldte tomater til.
  • {{recipeDoneText}} Helstegt oksetyndsteg på bønnepure

Opskriften er udviklet af