Helstegt okseroast med hvidløg

Sådan gør du

  • 1 Blancherer gulerødder, knoldselleri og perleløg hver for sig (skolde grøntsagerne i kogende letsaltet vand).
  • 2 Smelt halvdelen af smørret i en støbejernsgryde til det er let gyldent.
  • 3 Brun okseroasten skånsomt i smørret, krydr med salt og peber.
  • 4

    Tag okseroasten af panden og læg den i en bakke. Tør panden fuldstændig fri for fedt med et stykke køkkenrulle.

  • 5 Rens svampene meget forsigtigt, brug en børste og en lille kniv.
  • 6 Skær bunden af og eventuelle mørke pletter.
  • 7 Børst derefter svampene fri for snavs.
  • 8 Skær/riv svampene i lange tynde lameller/ stykker.
  • 9 Sæt den tørre pande over igen og rist gulerødder, knoldselleri og svampe i resten af smørret indtil de er let gyldne.
  • 10

    Kom timian, rosmarin og perleløg i.

  • 11 Tilsæt hvidvinen og lad den koge op.
  • 12 Krydr med salt og peber.
  • 13 Okseroasten lægges ovenpå og sættes i ovnen ved 220 grader i ca. 20-25 minutter.
  • 14 Tilsæt derefter tomater og oksefonden.
  • 15

    Anretning:

    Stil gryden i ovnen, yderligere 5 minutter uden okseroasten, som skal hvile i ca. 15 minutter inden den serveres. Kødet skæres i tynde skiver og anrettes med grøntsagerne rundt om.

  • 16 Fonden/væsken hældes forsigtigt ud over grøntsagerne.
  • {{recipeDoneText}} Helstegt okseroast med hvidløg

Tip

Brug aldrig vand til svampe, de suger vandet og bliver bløde.

 

En stegt kartoffel er himmelsk til, men en god gedigen hverdagsmos er heller ikke at foragte.

Opskriften er udviklet af