Helstegt oksemørbrad med rødbede tarte tatin

Sådan gør du

  • 1 Brun mørbraden på alle sider.
  • 2 Krydr med salt og peber.
  • 3 Læg den i et ovnfast fad og steg den ved 170° i ca. 20 min. (centrumtemp. 50-55°).
  • 4 Lad kødet hvile ca. 20 min.
  • 5 Kog panden af med rødvin og vand.
  • 6 Tilsæt peberblanding, honning og kalvefond.
  • 7 Kog saucen lidt ind og tilsæt små stykker koldt smør under piskning.
  • 8 Jævn saucen med lidt majsstivelse, hvis den skal have en tykkere konsistens.
  • 9 Kog perleløgene ca. 2 min. i letsaltet vand.
  • 10 Kom løgene i saucen.
  • 11 Kog rødbederne møre ca. 45 min. i letsaltet vand og pil skindet af.
  • 12 Smuldr hvedemel, salt og smør sammen.
  • 13 Tilsæt ægget og ælt dejen, til den er jævn og glat.
  • 14 Lad dejen hvile i køleskab ca. 10 min.
  • 15 Rul mørdejen ud i 3-4 mm tykkelse mellem 2 lag film.
  • 16 Udstik dejen i cirkler, der er lidt større end rødbeden.
  • 17 Smelt sukkeret på en pande.
  • 18 Vend rødbederne rundt i karamellen og hæld det hele over i et ovnfast fad.
  • 19 Læg en mørdejsring på hver rødbede og tryk den ned omkring.
  • 20 Bag rødbederne midt i ovnen ved 200° i ca. 15 min.
  • {{recipeDoneText}} Helstegt oksemørbrad med rødbede tarte tatin

Opskriften er udviklet af