Helstegt oksemørbrad med kartoffelgratin og rosinsauce

Sådan gør du

  • 1 Læg rosinerne i cognac mindst et par timer.
  • 2

    Oksemørbrad:

    Brun oksemørbraden på alle sider på en pande.
  • 3 Læg kødet i et ildfast fad og rul stegen i finthakket persille og reven citronskal.
  • 4 Drys med salt og peber.
  • 5 Vikl lufttørret skinke omkring mørbraden og steg den ca. 25 min. ved 180° i forvarmet ovn.
  • 6 Lad kødet hvile et lunt sted til det skal bruges.
  • 7

    Kartoffelgratin:

    Skræl kartofler og persillerødder og skær dem i tern.
  • 8 Kog kartofler og persillerødder møre i lidt vand med citronsaft og hvidløg.
  • 9 Kom kartofler, persillerødder, fløde, æggeblommer, salt og peber i en foodprocessor eller blender.
  • 10 Blend massen jævn og hæld det i 6 smurte og ildfaste forme drysset med rasp.
  • 11 Bag dem 15 min. ved 180° i forvarmet ovn.
  • 12

    Rosinsauce:

    Rist skivede skalotteløg og rosiner på samme pande som kødet er stegt på.
  • 13 Tilsæt rødvin og kog det lidt ind.
  • 14 Tilsæt fond og kog saucen til den er kraftig.
  • 15 Jævn med majsstivelse udrørt i koldt vand og krydr med salt og peber.
  • 16 Pisk koldt smør i lige før servering.
  • 17 Rens kantarellerne og rist dem i olivenolie sammen med finthakkede skalotteløg.
  • 18

    Servering:

    Skær mørbraden i 1 cm tykke skiver og anret dem på kantarellerne.
  • 19 Server kødet med kartoffelgratin og cognacsauce.
  • {{recipeDoneText}} Helstegt oksemørbrad med kartoffelgratin og rosinsauce

Opskriften er udviklet af