Helstegt oksefilet med flødekartofler og ærter

Helstegt oksefilet med flødekartofler og ærter

Servering til -{{root.ingredientCurrent}} personer+

{{group.Name}}

  • {{ingredient.amount}} {{ingredient.unit}} {{ingredient.name}} {{ingredient.note}}

Energiinformation

  • Protein 8 g.
  • Kulhydrater 9 g.
  • Fedt 5 g.
  • Energifor./ pers 765 kcal
  • Fedtenergi 39 %
  • 1

    Beskrivelse

    Pil løgene og skær dem i fine ringe, på et snittejern. 

  • 2

    Skrub kartoflerne, dup dem tørre og skær dem i fine skiver på et snittejern. 

  • 3

    Læg kartofler og løg i lag, krydret med salt og peber. Bland mælk og fløde og hæld det over. 

  • 4

    Tænd ovnen på 250 grader. 

  • 5

    Rids oksefileten og gnid den med salt. 

  • 6

    Stil den i ovnen i 10 minutter. Skru ovnen ned til 150 grader og stil fadet i ovnen igen, sammen med kartoflerne i en time. Brug stegetermometer - kernetemperaturen på kødet skal være 65 grader. Tag kødet ud, pak det ind og lad det trække, mens kartoflerne får 200 grader i ovnen i 10 minutter. 

  • 7

    Skyl, tør og nip persille. 

  • 8

    Kom ærterne i en gryde, drys med lidt salt, dryp med lidt rapsolie, hæld kogende vand over, kog op og hæld vandet fra. 

  • 9

    Anretning

    Skær kødet i fine skiver og anret det med flødekartofler med persille og ærter ved siden af.

  • Så er det spisetid! Helstegt oksefilet med flødekartofler og ærter

Opskriften er udviklet af