Helstegt nakkefilet i citronsauce med rosenkål

Sådan gør du

  • 1 Dup kødet tørt med køkkenrulle.
  • 2 Lad smørret blive gyldent i en gryde ved god varme.
  • 3 Brun hurtigt kødet på alle sider, 4-5 minutter i alt.
  • 4 Drys med citronpeber og evt. lidt salt - pas på, hvis bouillonen er salt.
  • 5 Tilsæt halvdelen af bouillonen og fintrevet skal af den ene citron.
  • 6 Skru ned til svag varme og lad kødet stege under låg i ca. 45 minutter.
  • 7 Vend kødet og steg endnu ca. 45 minutter.
  • 8 Samlet stegetid efter bruning er ca. 1½ time.
  • 9 Kødet skal være gennemstegt. Bruges stegetermometer, skal centrumtemperaturen være 80 grader.
  • 10 Skum evt. stegeskyen for fedt, tilsæt resten af bouillonen, hvis der ikke er sky nok.
  • 11 Tilsæt fløde, fintrevet skal af den anden citron og kog saucen, til den jævner let.
  • 12 Jævn evt. yderligere med lidt majsstivelse udrørt i koldt vand.
  • 13 Smag til med salt og lidt citronsaft.ognbsp;
  • {{recipeDoneText}} Helstegt nakkefilet i citronsauce med rosenkål

Opskriften er udviklet af