Helstegt kylling med urter

Energiinformation

  • Energi pr. person 3305 Kj
  • Energi pr. person 790 Kcal
  • Protein 34 %
  • Kulhydrat 32 %
  • Fedt 34 %

Sådan gør du

  • 1 Tænd ovnen tændes på 180°. 
  • 2 Rens kyllingen for indmad og evt. blod. 
  • 3 Rør soja, citronsaft, rapsolie, salt og peber sammen, og pensl kyllingen med marinaden.
  • 4 Skær gulerødder, rødløg og hvidløg i grove stykker, og læg dem i bunden af et ovnfast fad. Læg kyllingen oven på grøntsagerne, og hæld 1½ dl vand i bunden af fadet.
  • 5 Steg kyllingen i den varme ovn i 60 min. Stik forsigtigt en stegegaffel ind ved låret for at se, om kyllingen er helt gennemstegt. Saften, der løber ud, skal være klar og ikke lyserød. Lad kyllingen hvile i 15 min., inden den skæres ud.
  • 6 Vend de ovnbagte grøntsager med persille, og krydr med salt og peber.
  • 7 Server kylling og ovnbagte grøntsager med bulgur eller ris til. 
  • {{recipeDoneText}} Helstegt kylling med urter

Tip

Rester af både kylling og ovnbagte urter kan du bruge i en dejlig salat dagen efter. Bland blot plukket kyllingekød og urter med romainesalat, og vend det hele med en dressing af olivenolie, citronsaft, honning og purløg eller persille.

Opskriften er udviklet af

Opskriftskategorier