Helstegt kylling med salat

Sådan gør du

  • 1 DAG 1:
  • 2 Start grillen op.
  • 3 Kyllingen renses for indmad og smøres med saften fra ½ citron og 2 spsk olivenolie og krydres med salt, peber og timian.
  • 4 Placér en foliebakke på nederste rist i grillen og læg de glødende grillkul omkring bakken.
  • 5 Grill kyllingen i kuglegrillen i ca. 1 time og 15 min. under låg.
  • 6 Brug et stegetermometer – ved 75 grader er den gennemstegt og saftig.
  • 7 Lad kyllingen trække i 10 min. før udskæring.
  • 8 Skyl og pluk salaten i grove stykker.
  • 9 Skær peberfrugterne i små tern og marinér dem med saften af ½ citron, 1 spsk olivenolie, fintsnittet hvidløg, salt og peber.
  • 10 Rist pinjekernerne på en tør pande til de er gyldne.
  • 11 Riv parmesanen groft eller skær den i tynde flager med en kniv.
  • 12 Bland salaten med marineret peberfrugt og vend det sammen med pinjekerner, parmesan og groft plukket basilikum.
  • 13 Gem ca. 300 g af kødet fra kyllingen til dag 2.
  • 14 DAG 2:
  • 15 Pluk kødet og brug det som fyld i pitabrød sammen med sprødt grønt og en krydret yoghurtdressing.
  • 16 Du kan bruge ingredienser som icebergsalat, agurk, gulerødder, tomater og bønnespirer.
  • 17 Yoghurtdressingen røres sammen af græsk yoghurt, lidt dijonsennep, hvidløg, salt og peber.
  • {{recipeDoneText}} Helstegt kylling med salat

Tip

Kyllingen kan også steges i ovnen ved 200 grader i ca. 1 time til den er gennemstegt. Obs.! Fedt% og kalorieindhold reduceres væsentligt, hvis man undlader at spise kyllingeskindet.

Opskriften er udviklet af