Helstegt kalkunbryst med rød peberfrugtpasta

Sådan gør du

  • 1 Smør og 1 spsk olie varmes i en stegegryde, og kalkunbrystet brunes heri på alle sider.
  • 2 Brystet krydres med salt og peber og sættes i ovnen ved 160 grader i ca. 1 time.
  • 3 Kødsaften skal være klar og et stegetermometer vise 75 grader, når det er færdigstegt.
  • 4

    Lad kødet hvile i 15 min., inden det skæres ud i tynde skiver på tværs af kødfibrene. Brødet smuldres. Peberfrugterne halveres, og frøstol og kerner fjernes.

  • 5 De rensede peberfrugter grilles i ovnen, til skindet er sort.
  • 6 Peberfrugterne kommes i en plasticpose og køles af et øjeblik.
  • 7 Skindet pilles af peberfrugterne.
  • 8

    De flåede peberfrugter kommes i en blender med hvidløg, citronsaft og brød.

  • 9 Resten af olien tilsættes i en tynd stråle, mens blenderen kører.
  • 10 Peberfrugtpastaen smages til med cayenne, salt og evt. mere citronsaft.
  • 11 Konsistensen justeres evt. med vand – pastaen skal være som en lind kartoffelmos.
  • 12 Afkøl pastaen før brug.
  • {{recipeDoneText}} Helstegt kalkunbryst med rød peberfrugtpasta

Tip

Koldt kalkunbryst smager godt med rød peberfrugtpasta og agurkeskiver i en sandwich.

Opskriften er udviklet af