Helstegt hjorteryg med æble-pære salat à la waldorf

Sådan gør du

  • 1 Hjorteryggen krydres med salt, peber, laurbærblade, enebær (let knuste i en morter eller på et bræt) og et par smørklatter.
  • 2 Den placeres på en rist med en bradepande under.
  • 3 Den brunes i ovnen ved 225 grader i 12 minutter.
  • 4 Kom ½ liter vand i bunden af bradepanden og steg efterfølgende 35 minutter ved 175 grader.
  • 5 Lad stegen hvile ca. 15 minutter før udskæringen.
  • 6 Bladselleri (snittet i tynde strimler) og æble og pære skåret i mindre stykker blandes med appelsin- og citronsaft.
  • 7 Den græske yoghurt tilsmages med salt og peber og vendes sammen med bladselleri, pærer og æbler og drysses med valnøddekernerne.
  • 8 Tilbered en god skysauce af saften der endte i bradepanden ved stegningen.
  • 9 Server kogte kartofler hertil.
  • {{recipeDoneText}} Helstegt hjorteryg med æble-pære salat à la waldorf

Opskriften er udviklet af