Helstegt hjorteryg i samhørighed med selleri, svampe og hasselnødder

Helstegt hjorteryg i samhørighed med selleri, svampe og hasselnødder

Servering til -{{root.ingredientCurrent}} personer+

{{group.name}}

  • {{ingredient.amount}} {{ingredient.unit}}
    {{ingredient.name}}
    På tilbud i {{ingredient.note}}

Sådan gør du

  • 1

    Selleripuré:

    Skræl sellerien, skær den i mindre stykker og kog den mør i usaltet vand.

  • 2 Passere den møre selleri igennem en sigte.
  • 3 Kom puréen i en tykbundet gryde og kog varsomt så meget væske som muligt ud af den, under omrøring.
  • 4 Kog fløden tyk under omrøring og kom den i selleripuréen.
  • 5 Brun smørret i en lille gryde, når smørret er bundfældet, hældes det forsigtigt i puréen uden bundfald og piskes godt igennem.
  • 6 Smag til med salt og peber.
  • 7

    Pebersauce:

    De knuste peberkorn sauteres i lidt olie, tilsæt vinaigre og kog helt ind.

  • 8 Tilsæt rødvinen og kog denne ind til 1/3 og tilsæt vildtfonden.
  • 9 Kog til sauce konsistens ved svag varme, si saucen og pisk med lidt koldt smør lige før servering.
  • 10 Smag til med salt og peber.
  • 11 Husk at koge panden af som man bruner kødet på, der er en masse smag.
  • 12

    Ristede Hasselnødder:

    Lidt olie kommes på en varm pande, lige før nødderne kommes på, og ristes til de er gylden brune.

  • 13

    Nødderne lægges på et stykke fedtsugende papir og drysses med flagesalt.

  • 14

    Kartoffelgratin:

    Skræl kartoflerne og skær dem i skiver af en femkrones tykkelse.

  • 15 Pak dem i et smurt gratinfad eller i portionsskåle der er gnedet med hvidløg.
  • 16 Først et lag kartofler, drys med salt og peber, så ost, så kartofler osv.
  • 17 Hæld fløden over, dæk med alufolie, hvori der er prikket små huller.
  • 18 Stil i ovn i ca. 1 time ved 180 grader.
  • 19

    Stegning af hjorteryg:

    Brun kronhjorte ryggen på en pande i lidt olie.

  • 20 Krydr med flagesalt og friskkværnet sort peber.
  • 21 Læg kødet på en rist med en bradepande under.
  • 22 Steg kødet i en forvarmet ovn ved 175-180 grader i 20-25 minutter.
  • 23

    Svampe:

    Rens og børst svampene grundigt. Undgå at bruge vand, det gør svampene bløde og svære at tilberede.

  • 24

    Skær svampene i aflange stykker, det kan faktisk gøres nemmere ved at rive dem i passende stykker.

  • 25 Steg svampene lige inden de skal serveres på en pande i smør.
  • 26 Krydr med flagesalt og friskkværnet sort peber.
  • {{recipeDoneText}} Helstegt hjorteryg i samhørighed med selleri, svampe og hasselnødder

Tip

Når kødet tages ud af ovnen må det ikke dækkes til med sølvpapir de første 15 minutter. Det er fordi kødet ”steger” videre hvis man gør det.

Servering: Server kødet på tallerken med nødder, selleripuré, svampe stegt i smør, saucen og kartoffelgratinen serveres ved siden af (a part).

Køb et bundt persille, (bredbladet persille er bedst) skyl, aftør og pluk det i så hele blade som muligt. Tag en lille gryde og kom et par dl. vindruekerneolie i. Når olien er varm,(dvs. som en friture) kommes det tørre persille ned i olien. Efter 10-12 sekunder tages persillen op med en hulske og lægges på fedtsugende papir. Drys med flagesalt. Persille frites bruges til at drysse over retten. Det er ypperligt i både smag og udseende.

Opskriften er udviklet af