Helstegt cuvette med gratineret aubergine

Sådan gør du

  • 1 Cuvetten klargøres. Senen på bagsiden skæres væk, og fedtet på oversiden soigneres.
  • 2 Rids fedtet og gnid salt og friskkværnet peber godt ind i stegen.
  • 3 Brun cuvetten i lidt olie på en pande.
  • 4 Krydr med salt og friskkværnet peber.
  • 5 Placer cuvetten med fedtsiden opad på en rist og steg den i 20-25 minutter ved 185° i en forvarmet ovn.
  • 6 Den skal være medium.
  • 7 Lad den trække i mindst 15 minutter og skær den i skiver lige før anretning.
  • 8 Auberginerne vaskes og skæres i ikke alt for tynde skiver, som drysses med salt og herefter stilles til at trække i ca. 20 minutter.
  • 9 Flå tomaterne og hak dem groft mens du venter.
  • 10 Skyl auberginerne i vand og steg dem gyldne i rigeligt olie.
  • 11 Læg dem herefter til afdrypning på bagepapir.
  • 12 Når de er tørre lægges auberginerne på en rist og dækkes med tomat, mozzarella, basilikum og parmesanost.
  • 13 Sæt risten i ovnen og gratiner ved 160° i 10-15 minutter.
  • 14 Server skiver af cuvette med aubergine, bagt kartoffel og salat.
  • {{recipeDoneText}} Helstegt cuvette med gratineret aubergine

Tip

Det kan være meget svært at skære en cuvette rigtigt, men hvis man vender den med fedtlaget nedad kan man se, hvordan senerne løber langs kødet. Man skal altid skære på tværs af senerne. Hvis man skærer på langs bliver kødet sejt.

Opskriften er udviklet af