Helstegt and på kuglegrill med timinakartofler og blommesauce

Sådan gør du

  • 1

    And:

    Anden skylles i koldt vand og duppes tør.
  • 2 Den gnides både indvendig og udvendig med salt og peber.
  • 3 Fyld anden med æbler og svesker.
  • 4 Vingerne bukkes om på ryggen og lårene binde sammen.
  • 5 Mellem vinger og ryg skæres der et fint snit i skindet, så overflødigt fedt kan løbe fra under stegningen.
  • 6 Prik huller i skindet på hele anden. Anden lægges på grillen med indirekte varme - med en drypbakke under.
  • 7 Det er vigtigt at have briketter eller grillkul nok, da det er en lang grilltid der arbejdes med - især om vinteren. Du skal beregne en stegetid på 95-105 minutter for en and der vejer 2,5-3 kg.
  • 8 Håndterring af fjerkræ kræver god køkkenhygiejne, og fjerkræ skal altid gennemsteges til en centrumtemperatur på 75 grader - brug stegetermometer.
  • 9

    Timian Kartofler:

    Rens 1 kg små kartofler og forkog dem i ca. 10 minutter.
  • 10 Lav en marinade af olivenolie, dijonsennep, salt, frisk timian, frisk rosmarin og saften fra citronen.
  • 11 Hæld kartoflerne i en foliebakke, hæld marinaden over og sæt bakken på grillen med direkte varme 5-10 minutter. Flyt derefter kartoflerne til indirekte varme.
  • 12 Vend indimellem, indtil de har fået en brun, sprød overflade.
  • 13

    Grillede blommer som sauce:

    Vask blommerne, udsten dem og skær dem i kvarter. Læg dem i en foliebakke med smør og timian kvistene og sæt dem på grillen ved direkte varme indtil smøret er smeltet og saften begynder at boble.
  • 14 Derefter sættes bakken på indirekte varme og simrer i 5 minutter mere. Der skal stadig være bid i blommerne
  • 15 Rist hasselnøddeflagerne i en folibakke indtil de har den ønskede farve
  • 16 Top blommesaucen med de ristede hasselnøddeflager
  • {{recipeDoneText}} Helstegt and på kuglegrill med timinakartofler og blommesauce

Opskriften er udviklet af