Hel lammekølle på kartoffelbund

Alt laves i en bradepande og retten passer stort set sig selv. Man kan koge bouillon på nøgleben og lårben. Men vi springer over og bruger i stedet Irmas Lammefond.

Sådan gør du

  • 1

    Sæt ovnen på 175 grader. Skær kartoflerne i 3-5 mm tykke skiver. Hak persillen, del timiangrene i mindre stykker og hak hvidløgene fint. Bland urter med olie, salt og peber. Gem 1/4 af urteblandingen til lammekøllen. Vend kartofler og urteblanding sammen i en dyb bradepande. Kog bouillonen op og hæld over. Krydr lammekøllen med salt og peber og smør urteblandingen på kødet. Læg køllen ovenpå kartoflerne. Kom bradepanden i ovnen med stegetermometer og steg i 1 ½- 2 timer.  Når køllen har en kernetemperatur på ca. 52 grader (rosa stegt), tages den ud og pakkes godt ind, så den kan trække færdig. Lad den trække ca. 30 min. Sæt ovnen på 100 grader og lad kartoflerne stå, indtil kødet har trukket og I skal spise.

    Skær grøntsager i mindre stykker, bland og server til kød og kartofler.

    Kilde: Krydderiet 3, 2006

  • {{recipeDoneText}} Hel lammekølle på kartoffelbund

Opskriften er udviklet af