Havregrynskugler og honningkager

Servering til -{{root.ingredientCurrent}} personer+

{{group.name}}

  • {{ingredient.amount}} {{ingredient.unit}}
    {{ingredient.name}}
    På tilbud i {{ingredient.note}}

Sådan gør du

  • 1 Havregrynskugler:Halvér dadlerne, og fjern stenen.
  • 2 Hak dadlerne fint, og kom dem i en skål sammen med appelsinsaft – mos det godt sammen med en gaffel.
  • 3 Hak chokoladen, og smelt den over vandbad eller i en mikrobølgeovn, rør den smeltede chokolade sammen med dadelmassen, tilsæt havregryn, og ælt det godt sammen.
  • 4 Afkøl massen i køleskabet i 15 min.
  • 5 Form havregrynsmassen til 20 små bidder, og tril dem til kugler, rul kuglerne i kokosmel, og sæt dem i køleskabet i ca. 30 min.ognbsp;Pak havregrynskuglerne i en lufttæt boks med låg.
  • 6 Honningkager:Kom honning, brun farin og smør i en gryde, og opvarm det til smørret er smeltet.
  • 7 Tag gryden af varmen.
  • 8 Bland krydderierne med natron og hvedemel.
  • 9 Rør melblandingen i sukkermassen.
  • 10 Rør dejen godt igennem, til den bliver jævn (det gøres nemmest på en røremaskine, men det kan også lade sig gøre med håndkraft).
  • 11 Lad dejen hvile i 1 time.
  • 12 Drys lidt mel på bordet, og rul dejen ud i ½ cm’s tykkelse, udstik dejen med kageforme, fx til kagemænd og juletræer.
  • 13 Sæt kagerne på en bageplade med bagepapir, og bag dem 15 min. ved 200 grader.
  • 14 Afkøl honningkagerne på en rist, og dekorér de afkølede kager med glasur
  • {{recipeDoneText}} Havregrynskugler og honningkager

Tip

Både havregrynskugler og honningkager er godter børnene kan være med til at lave. Det er sjovt at trille, udstikke og pynte sammen – husk blot at der skal være en voksen til at smelte chokolade og til at koge honningmasse.

Opskriften er udviklet af