Havregrød er en god start på dagen for både børn og voksne. Prøv dig frem med forskellige krydderier og find frem til din personlige favorit.
Servering til -{{root.ingredientCurrent}} personer+

{{group.Name}}

  • {{ingredient.amount}} {{ingredient.unit}}{{ingredient.name}}{{ingredient.note}}
  • 1 Hæld mandlerne på en tør stegepande
  • 2 Tænd for blusset, og rist mandlerne til de har fået lidt farve
  • 3 Vask æblerne, fjern kernehus og skær dem i tern
  • 4 Skyl rabarber og skær den i meget tynde strimler
  • 5 Kom havregryn, vand, kardemomme og æbletern i en gryde
  • 6 Sæt gryden på blus og kog til det bliver tykt. Det tager cirka 2-3 minutter. Husk at gøre rundt så det ikke brænder på. Juster eventuelt grøden med lidt mere vand hvis du synes den er for tyk
  • 7 Hæld grøden i fire tallerkener, godt 20 % til hvert barn og knap 30 % til hver voksen
  • 8 Læg rabarber og mandler på toppen og hæld lidt honning over
  • Så er det spisetid! Havregrød med rabarber og nødder

Tip

Brug eventuelle rester til grødkiks eller lav en ekstra stor portion når du alligevel er i gang. Lun grøden og smør den i et tyndt lag ud på et stykke bagepapir. Bag grøden ved 160 grader i ca. 15-20 minutter til grøden er sprød som kiks.

Opskriften er udviklet af