Havregrød med rabarber og nødder

Havregrød med rabarber og nødder

Havregrød er en god start på dagen for både børn og voksne. Prøv dig frem med forskellige krydderier og find frem til din personlige favorit.
Servering til -{{root.ingredientCurrent}} personer+

{{group.name}}

  • {{ingredient.amount}} {{ingredient.unit}}
    {{ingredient.name}}
    På tilbud i {{ingredient.note}}

Sådan gør du

  • 1 Hæld mandlerne på en tør stegepande
  • 2 Tænd for blusset, og rist mandlerne til de har fået lidt farve
  • 3 Vask æblerne, fjern kernehus og skær dem i tern
  • 4 Skyl rabarber og skær den i meget tynde strimler
  • 5 Kom havregryn, vand, kardemomme og æbletern i en gryde
  • 6 Sæt gryden på blus og kog til det bliver tykt. Det tager cirka 2-3 minutter. Husk at gøre rundt så det ikke brænder på. Juster eventuelt grøden med lidt mere vand hvis du synes den er for tyk
  • 7 Hæld grøden i fire tallerkener, godt 20 % til hvert barn og knap 30 % til hver voksen
  • 8 Læg rabarber og mandler på toppen og hæld lidt honning over
  • {{recipeDoneText}} Havregrød med rabarber og nødder

Tip

Brug eventuelle rester til grødkiks eller lav en ekstra stor portion når du alligevel er i gang. Lun grøden og smør den i et tyndt lag ud på et stykke bagepapir. Bag grøden ved 160 grader i ca. 15-20 minutter til grøden er sprød som kiks.

Opskriften er udviklet af