Havregrød med hasselnød, skyr og friske jordbær

Havregrød med hasselnød, skyr og friske jordbær

Sommer er lig med jordbær! Spis dem nu hvor de er allerbedst, også gerne til morgenmad.
Servering til -{{root.ingredientCurrent}} personer+

{{group.name}}

  • {{ingredient.amount}} {{ingredient.unit}}
    {{ingredient.name}}
    På tilbud i {{ingredient.note}}

Sådan gør du

  • 1 Skyl jordbær og rabarber.
  • 2 Skær rabarber i tynde strimler og kom vaniliesukker over.
  • 3 Skær jordbær i kvarte.
  • 4 Kom rugflager, koldt vand og æblemost i en gryde.
  • 5 Tænd for blusset.
  • 6 Kog grøden til det tykner, husk at røre imens. Det tager ca. 2-3 minutter når det koger.
  • 7 Tag grøden af blusset.
  • 8 Tag en pande frem og kom hasselnødderne på.
  • 9 Tænd for blusset.
  • 10 Rist nødderne i ca. 5-7 minutter.
  • 11 Tag dem af og lad dem køle af.
  • 12 Hak nødderne groft.
  • 13 Kom grøden i fire dybe tallerkener, godt 20 % til hvert barn og knap 30 % til hver voksen.
  • 14 Kom jordbær, rabarber, honning, hasselnødder og en klat skyr på toppen af grøden.
  • {{recipeDoneText}} Havregrød med hasselnød, skyr og friske jordbær

Tip

Gem eventuelle rester af grøden og lav det til grødkiks til om eftermiddagen.

Opskriften er udviklet af