Havregrød med hasselnød, skyr og friske jordbær

Sommer er lig med jordbær! Spis dem nu hvor de er allerbedst, også gerne til morgenmad.
Servering til -{{root.ingredientCurrent}} personer+

{{group.Name}}

  • {{ingredient.amount}} {{ingredient.unit}} {{ingredient.name}} {{ingredient.note}}
  • 1 Skyl jordbær og rabarber.
  • 2 Skær rabarber i tynde strimler og kom vaniliesukker over.
  • 3 Skær jordbær i kvarte.
  • 4 Kom rugflager, koldt vand og æblemost i en gryde.
  • 5 Tænd for blusset.
  • 6 Kog grøden til det tykner, husk at røre imens. Det tager ca. 2-3 minutter når det koger.
  • 7 Tag grøden af blusset.
  • 8 Tag en pande frem og kom hasselnødderne på.
  • 9 Tænd for blusset.
  • 10 Rist nødderne i ca. 5-7 minutter.
  • 11 Tag dem af og lad dem køle af.
  • 12 Hak nødderne groft.
  • 13 Kom grøden i fire dybe tallerkener, godt 20 % til hvert barn og knap 30 % til hver voksen.
  • 14 Kom jordbær, rabarber, honning, hasselnødder og en klat skyr på toppen af grøden.
  • Så er det spisetid! Havregrød med hasselnød, skyr og friske jordbær

Tip

Gem eventuelle rester af grøden og lav det til grødkiks til om eftermiddagen.

Opskriften er udviklet af