Kage med frugt og lækker creme passer perfekt ind i søndagshyggen. I denne opskrift er der til 20 stykker kage.

Sådan gør du

  • 1 Bagetid: ca. 25 min. ved 175 grader (varmluft)
  • 2 Tænd ovnen på 175 grader (varmluft)
  • 3

    Kage:

    Vask hænder
  • 4 Pisk smør og sukker sammen, til det bliver cremet. Brug for eksempel en elpisker
  • 5 Riv marcipanen på et rivejern og vend det i massen
  • 6 Pisk æggene i massen
  • 7 Bland havregryn, hvedemel, bagepulver og salt i massen
  • 8 Smør en springform, ca. 22 cm, med blødt smør. Eller læg bagepapir i en springform
  • 9 Hæld dejen i springformen
  • 10 Bag kagen midt i ovnen i ca. 25 min.
  • 11 Stik en kniv ned i midten af kagen. Hvis der ikke er dej på kniven, er kagen færdig
  • 12 Tag kagen ud af ovnen og lad den køle af
  • 13 Rist havregrynene på en tør stegepande, til de er gyldne
  • 14

    Creme:

    Rør skyr med sukker
  • 15 Skær kagen ud i 20 stykker
  • 16 Skyl frugten og skær den i skiver, både eller tern
  • 17

    Servering:

    Server et stykke kage med creme, frugt og et drys af ristede havregryn.
  • 18 Opskriften er inspireret af Irma Krydderiet, 2005
  • {{recipeDoneText}} Havre-mandelkage med creme

Tip

Vælg en marcipan af god kvalitet. Du kan også bruge marcipanbrød. Lidt chokolade i kagen smager nemlig også godt.

Opskriften er udviklet af