Harissa er en chilisauce der bruges i det nordafrikanske køkken, både i Tunesien, Libyen, Algeriet og Marokko. Brug den som marinade eller til at spice dine retter op, vend den med couscous, bulgur, quinoa eller stegte grøntsager.

Sådan gør du

  • 1 Skær stilk og frøstand fra peberfrugterne, og læg dem på en bageplade beklædt med bagepapir. Bag dem ved 200 grader varmluft i ca. 20-25 minutter. 
  • 2 Lad peberfrugterne køle af. 
  • 3 Rist imens krydderierne kortvarigt på en tør pande. 
  • 4 Blend peberfrugter, ristede krydderier, chili, hvidløg, olivenolie og salt i en foodprocessor, til konsistensen er som en tyk puré. 
  • 5 Hæld din harissa på et skoldet glas og hæld en smule olivenolie over. Hjemmelavet harissa kan holde sig et par uger i køleskabet.
  • {{recipeDoneText}} Harissa

Opskriften er udviklet af