Hamburgerrygbøffer med kartoffelbåde, rødvinssauce, rosenkål og syltede rødløg

Energiinformation

  • Energi pr. person 2989 KJ
  • Energi pr. person 711 Kcal
  • Protein 27 %
  • Kulhydrat 42 %
  • Fedt 30 %
  • Alkohol 1 %

Sådan gør du

  • 1

    Start med at skære kartoflerne i både. Læg i ildfast fad med olie, salt og peber og steg i ovn ved 180 ºC ca. 30-45 min.

  • 2

    Skær bunden af og halver rosenkålene. Kog dem i 7 min og hæld vandet fra. Sæt til side.

  • 3

    Skær løgene i tynde skiver og steg dem blanke i olie. Når de er blanke men endnu ikke har taget farve, hældes eddiken over blandingen koges ind under omrøring. Tag panden af varmen og krydr med salt, peber og sukker.



  • 4

    Før maden serveres, varmes løgene og rosenkålen op i panden under omrøring – ca. 5 min. Tilsæt evt. mere fedtstof. Varm samtidig saucen op i en gryde. 

  • 5

    Rul hamburgerryggen i pebermix, så den får peberkant. Skær derefter skiver af kødet på ca. 1 cm. Beregn 2 skiver pr. person og steg skiverne som bøffer på en varm pande, ca. 4 min på hver side. Server straks.

  • {{recipeDoneText}} Hamburgerrygbøffer med kartoffelbåde, rødvinssauce, rosenkål og syltede rødløg

Opskriften er udviklet af