Hamburgerryg og kålpølse med sønderjysk grønlangkål og brunede kartofler

Servering til -{{root.ingredientCurrent}} personer+

{{group.Name}}

  • {{ingredient.amount}} {{ingredient.unit}}{{ingredient.name}}{{ingredient.note}}
  • 1 Kom hamburgerryggen i en gryde med kogende vand, så det lige dækker.
  • 2 Bring vandet i kog igen og skum.
  • 3 Kog ved lav varme under låg i ca. 45 minutter, til centrumtemperaturen er 60 grader.
  • 4 Tag gryden fra varmen, og lad hamburgerryggen stå ca. 20 minutter i kogevandet, til centrumtemperaturen er 72 grader.
  • 5 Kom kålpølserne i kogevandet, til de er varme.
  • 6 Tag kødet op, fjern hinde eller net, og skær hamburgerryggen i skiver.
  • 7 Kog kartoflerne og pil dem.
  • 8 Hæld varmt vand over, hvis kartoflerne er kolde, og lad dem stå i 5-10 minutter.
  • 9 Hæld vandet fra.
  • 10 Smelt sukkeret på en pande, til det er lysebrunt.
  • 11 Tilsæt smør og derefter kartoflerne.
  • 12 Skru evt. ned for varmen så karamellen ikke bliver for mørk.
  • 13 Bliver der skruet for meget ned, bliver karamellen stiv, og vil ikke sætte sig på kartoflerne.
  • 14 Vend forsigtigt kartoflerne hele tiden, til de bliver pænt lysebrune over det hele.
  • 15 Fjern de groveste ribber på grønkålsbladene.
  • 16 Kog dem 10 minutter i suppen fra hamburger-ryggen eller i vand.
  • 17 Tag kålen op i en si og pres vandet af - vrid evt. kålen.
  • 18 Hak kålen med en kniv eller gennem en kødhakker.
  • 19 Skær kartoflerne i tern, og kog dem møre i suppen fra kødet.
  • 20 Hæld væden fra, og mos kartoflerne med en gaffel.
  • 21 Tilsæt kålen og fløden, og varm det igennem.
  • 22 Smag til med salt og peber.
  • Så er det spisetid! Hamburgerryg og kålpølse med sønderjysk grønlangkål og brunede kartofler

Tip

Sønderjysk grønlangkål kan købes på frost og bruges i stedet for frisk grønkål. Kartoflerne kan koges og pilles dagen i forvejen. Sønderjysk grønlangkål er en meget traditionel ret, hvor kål - og kartoffelmængden, samt om den er grov eller fin i konsistens, varierer fra familie til familie.

Opskriften er udviklet af