Halloween donuts med appelsin

Disse uhyggelige gode donuts er ikke til at stå for. De er sprængfyldt med appelsinsmag og gør den ellers så søde kage forfriskende og syrlig. Kombinationen af det ydre sprøde, den bløde midte og den linde glasur vil få enhver til at svimle.

Sådan gør du

  • 1 Varm halvdelen af mælken op og tilsæt gær. 
  • 2 Den anden halvdel mælk varmes op sammen med sukker og smør.
  • 3 Sigt herefter melet og riv citron og appelsinskal ned i en stor skål. Pres appelsin og citron saft i et deciliter mål og tilsæt det til massen sammen med æggeblommerne.
  • 4 Tilsæt mælken med smør og sukker. Kom efterfølgende mælken med gæren i. Ælt massen sammen til den har en ens formet konsistens. Ælt ikke for længe. Lad dejen hæve i skålen under et klæde et varmt sted. Den skal hæve til den har dobbelt størrelse, mellem 1-1 ½ time. 
  • 5 Mens dejen hæver kan du begynde at forberede din pynt - se hvordan i linket, i bunden af siden.
  • 6 Rul nænsomt dejen ud efter den er hævet, og udstik dine doughnuts i cirka 2 cm. højde. Lad dem efterhæve i 20-30 minutter.
  • 7 Varm olie op til 170 grader. Hold øje med den hverken bliver for kold eller for varm. For kold suger de for meget olie, og for varm brænder de på. Test altid olien først ved at tage et stykke dej og tjekke at det ikke er for varmt.
  • 8 De skal have cirka 4 minutter i olien. Kom herefter dine doughnuts på køl og pynt dem.
  • {{recipeDoneText}} Halloween donuts med appelsin

Tip

Pynt til donuts: https://opskrifter.coop.dk/opskrifter/glasur-tips-og-tricks-9313

Opskriften er udviklet af

Opskriftskategorier