Hakkebøf med kikærter, majs og spinat

Anne Larsen

Energiinformation

  • Protein 10 g.
  • Kulhydrater 12 g.
  • Fedt 5 g.
  • Energifor./ pers 574 kcal
  • Fedtenergi 34 %

Sådan gør du

  • 1

    Skyl og sæt kikærterne i blød i vand på køl 8 timer.

  • 2

    Skyl og kog dem møre i letsaltet vand. Ca. en time. Tag en ært op og bid i den, for at mærke, om de er møre, men med bid.

  • 3

    Fjern blade og tråde fra majsene, skær toppen til, så majsen kan ’stå’. Skær nu majskornene fra oppefra og ned. Læg dem i en gryde, overhæld med vand, drys med lidt salt og dryp med lidt rapsolie. Kog op og lad majskornene koge et par minutter, til de har den ønskede mørhed og det ønskede bid.

  • 4

    Skyl spinaten grundigt, der kan gemme sig meget jord i spinat, og den skal ikke knase af jord.

  • 5

    Kom spinaten i en gryde med 2 spsk. rapsolie og lidt salt. Lad spinaten blive mør og reduceret, læg den i en sigte, så lidt af væden løber fra.

  • 6

    Form og hak kødet, krydr med salt og peber og steg i olivenolie og smør.

  • 7

    Anretning

    Anret kødet med kikærter, spinat og majs, i én skøn forening.

  • {{recipeDoneText}} Hakkebøf med kikærter, majs og spinat

Tip

Det er en rigtig god idé at have et lager af kikærter i fryseren; kikærter der er udblødt og kogt. Til salater, supper, sammenkogte retter og humus. Vægten fordobles ved udblødning og kogning. Således svarer de 200 g tørrede kikærter her til 400 g udblødte og kogte, fra lageret i fryseren. Og hvis de tages fra fryseren, til denne ret, skal de lige have et opkog, evt. her sammen med majskornene. Som alternativ til oksekød, ville hakket kalv og svin (karbonade/krebinet) være et godt valg.

Opskriften er udviklet af