Hakkebøf med bløde løg og jordskokkesalat med æbler

Nøglehulsmærket opskrift

Sådan gør du

  • 1 Kog kartoflerne.
  • 2 Form 4 hakkebøffer på et skærebræt. Krydr dem med 1 tsk salt og peber.
  • 3 Skær løgene i ringe. Kog løgene i usaltet vand ca. 5 min. Afdryp dem i en sigte. Kom 2 tsk olie og sirup på en pande. Brun løgene heri. Tag løgene af panden.
  • 4 Kom 1 spsk olie på panden. Brun bøfferne på begge sider. Steg dem herefter til de er gennemstegte ved jævn varme ca. 15 min. Tag bøfferne af panden.
  • 5 Hæld bouillonen i en gryde og kog op. Rør majsstivelsen ud i mælken og rør det i. Kog kort igennem og smag til med sojasovs og peber. Tilsæt evt. sovsekulør. Læg evt. bøfferne i saucen og fordel løgene over eller server saucen til bøfferne.
  • 6 Skrub jordskokkerne grundigt med en grønsagsbørste og skyl dem under koldt vand. Snit jordskokkerne i meget fine skiver. Brug gerne råkostjernet eller foodprocessorens riveskive. Kom dem i koldt vand med citronsaft.
  • 7 Rens æblerne for stilk, blomst og kernehus. Skær dem i tynde både. Skyl og afdryp salaten. Afdryp jordskokkerne i en sigte.
  • 8 Kom jordskokker, æble, salat, persille og nødder i en skål. Pisk dressingen sammen og vend den i.
  • 9
  • {{recipeDoneText}} Hakkebøf med bløde løg og jordskokkesalat med æbler

Tip

Vil du gerne have lidt mere saltsmag, kan du tilsætte 1 tsk groft salt til kartoflernes kogevand. Jordskokker kan holde sig 2-3 uger i plastpose i køleskabets grønsagsskuffe.

Opskriften er udviklet af