Hainanese Chicken Rice

Kylling på singaporeansk. Brug en god, økologisk kylling. Den har et smukkere skind og masser af smag.

Sådan gør du

  • 1 Vask kyllingen og gnid med salt, lad stå lidt og vask saltet af.
  • 2 Placer hvidløg, forårsløg og ingefær inde i skroget og sænk kyllingen ned i kogende vand, til det dækker.
  • 3 Kog op hurtigt og skum af, skru helt ned for blusset og lad kyllingen stå i det varme vand under låg i ca. 50 min. Vend én gang undervejs. Kyllingen skal være gennemkogt. Læg evt. kyllingen på et hvidt fad. Hvis saften er lyserød, kommes kyllingen tilbage i gryden lidt længere tid.
  • 4 Varm en wok op og kom først olien og så ingefær i, som steges gyldent. Kom skalotteløg i, brun dem og tilsæt dernæst hvidløg. Rør rundt i ca. 1 minut og tilsæt ris, som steges ved lav varme i 2-5 minutter.
  • 5 Kom ris i en gryde og tilsæt ca. ¾ liter af kyllingesuppen, læg låg på og skru så helt ned for blusset. Lad risene dampe i ca. 20-25 min.
  • 6 Chilidyppelsen: stød først chili, så hvidløg og endelig ingefær i morteren eller kom det i blender, tilsæt resten af ingredienserne og smag til. Chilidyppelsen kan holde sig et par dage i køleskab.
  • {{recipeDoneText}} Hainanese Chicken Rice

Opskriften er udviklet af

Opskriftskategorier