Gulerodsbrød med spelt

Brødet skal hæve koldt natten over. Det er dejligt nemt, når der kommer gæster til morgenmad og giver god smag til brødet.

Sådan gør du

  • 1 Dag 1
  • 2 Kom vand og yoghurt naturel i en skål og opløs gæren heri.
  • 3 Tilsæt honning og salt og rør solsikkefrø, spelmel og dernæst hvedemel i dejen lidt ad gangen.
  • 4 Rør godt i dejen til den har konsistens som en tyk havregrød.
  • 5 Stil dejen tildækket i køleskabet til næste dag.
  • 6 Dag 2
  • 7 Tag dejen ud af køleskabet.
  • 8 Riv gulerødderne og ælt dem godt ind i dejen.
  • 9 Form dejen til to brød - gerne lidt skødesløst - og læg dem på hver sin bageplade med bagepapir.
  • 10 Dejen er lidt klistret og det skal den være.
  • 11 Lad brødene hæve tildækket et lunt sted i ca. 1 time.
  • 12 Tænd ovnen på 250 grader.
  • 13 Pensl brødene med sammenpisket æg og drys med solsikkefrø.
  • 14 Bag brødene i 10 minutter.
  • 15 Skru ned til 200 grader og bag i yderligere ca. 20 minutter.
  • {{recipeDoneText}} Gulerodsbrød med spelt

Opskriften er udviklet af

Andre spændende opskrifter