Gule ærter med nakke, bacon og pølser af gris

Sådan gør du

  • 1 Suppe: sæt gule ærter i blød i rigeligt vand natten over i køleskabet.
  • 2 Kom nakkefilet og bacon i en gryde.
  • 3 Tilsæt vand så det netop dækker.
  • 4 Bring vandet i kog og skum.
  • 5 Tilsæt de rensede grøntsager og kartofler i hele stykker.
  • 6 Kog ved svag varme til de enkelte grøntsager og kartofler er møre.
  • 7 Tag dem op og afkøl dem.
  • 8 Tilsæt de udblødte, afdryppede gule ærter, når alle grøntsager er taget op.
  • 9 Kog til kød og ærter er møre.
  • 10 Kødet skal koge ca. 1½ time.
  • 11 Nakkefileten skal være meget mør, da halvdelen skal bruges i de hjemmelavede pølser.
  • 12 Vælg den fedeste del af nakkefileten til pølser.
  • 13 Skær bacon i aflange stykker og varm dem før servering.
  • 14 Gem 1 dl af suppen og kog det ind til der kun er 2 spsk tilbage.
  • 15 Varm - glacér - de udskårne stykker nakkefilet heri før servering.
  • 16 Kom suppen med de gule ærter i blenderen.
  • 17 Blend suppen og si den.
  • 18 Varm den og smag til med salt og peber.
  • 19 Skær gulerødder, pastinakker, porre og kartofler i rustikke stykker og varm dem.
  • 20 Kom dem i dybe tallerkener og hæld suppen ved.
  • 21 Pølser: skær den kogte nakkefilet i små tern eller findel kødet med en røremaskine, mens det endnu er lunt.
  • 22 I blenderen bliver det for findelt. Smag til med salt og peber.
  • 23 Bland hakket kød med hakket spæk og rør ægget i.
  • 24 Skær chorizo i små tern og rist dem på en tør pande sammen med løg og hvidløg i små tern.
  • 25 Hæld pandens indhold i farsen.
  • 26 Tilsæt finthakket timian og rosmarin.
  • 27 Bland det lune, kogte kød i farsen.
  • 28 Tilsæt salt og peber.
  • 29 Steg evt. en lille prøvefrikadelle for at kontrollere om smagen er i orden.
  • 30 Kom farsen i tarme.
  • 31 Brug en kødhakker med pølsehorn eller en sprøjtepose, men så er det hårdt arbejde, og det er nemmest, mens farsen er lun.
  • 32 Fyld ikke tarmene for hårdt, da der skal være plads til snor for hver 8-10 cm.
  • 33 Kog pølserne ved svag varme i lidt suppe eller vand 5-10 minutter afhængig af tykkelse.
  • 34 Lad pølserne ligge i suppen i køleskab, indtil de skal bruges.
  • 35 Skyl suppen af pølserne og steg dem i olie.
  • 36 Skindet bliver mest sprødt, hvis olien står halvt op om pølserne under stegningen.
  • 37 Confiterede løg: skær en strimmel citronskal af og gem den til spinatbunden.
  • 38 Bland perleløg, hvidløg, olie, tre kviste timian og saft af en halv citron og stil det i ovnen ved 180 grader i ca. 10 minutter - gerne sammen med Filet Royal.
  • 39 Si væsken fra løgene op i en skål.
  • 40 Smut løg og hvidløg og læg dem i skålen.
  • 41 Krydr med salt og peber.
  • 42 De to kviste timian bruges som pynt ved servering.
  • {{recipeDoneText}} Gule ærter med nakke, bacon og pølser af gris

Opskriften er udviklet af

Opskriftskategorier