Sådan gør du

  • 1 Kog ærterne i vand ved svag varme ca. 45 minutter.
  • 2 Pisk dem ud med piskeris, når de er møre.
  • 3 De kan også passeres igennem en sigte eller moses i blender.
  • 4 Dæk kødet med vand i en gryde, bring det i kog og skum.
  • 5 Bind timiankvisten sammen med suppevisken og kom den i gryden.
  • 6 Kog svinebrystet ved svag varme under låg i ca. 1 time.
  • 7 Urterne - undtagen løg og porrer - koges hele på suppen og tages op, når de er møre.
  • 8 Tag kødet op, når det er mørt, og kog de snittede porrer og hele små løg ca. 5 minutter i suppen.
  • 9 Kom ærtepureen og de udskårne urter i.
  • 10 Smag suppen til med salt og lad den få et kogt opkog.
  • 11 Skær kødet i skiver og servér det til de gule ærter sammen med sennep, groft salt og groft rugbrød, evt. også syltede rødbeder.
  • {{recipeDoneText}} Gule ærter med flæsk

Tip

Et stykke medisterpølse kan koges med i 10-15 minutter og serveres til suppen.

Opskriften er udviklet af