Grydestegt svinekam med portvinssauce

Sådan gør du

  • 1 Skær grøntsager i mindre stykker.
  • 2 Dup kødet tørt med køkkenrulle.
  • 3 Krydr med salt og peber.
  • 4 Varm en tør gryde op ved god varme.
  • 5 Brun fedtsiden først. Brun hurtigt kødet på alle sider.
  • 6 Tag det op.
  • 7 Svits grøntsagerne et øjeblik, tag dem op.
  • 8 Læg kødet tilbage.
  • 9 Tilsæt portvin, bouillon, appelsinsaft, salt, peber og krydderbuket.
  • 10 Dæmp varmen og lad svinekammen koge ved svag varme under låg i ca. 45 minutter.
  • 11 Vend den efter halv kogetid og læg urterne tilbage i skyen.
  • 12 Mål kødets centrumtemperatur med et stegetermometer mod slutningen af stegetiden.
  • 13 Er den 65 grader, er stegen færdig.
  • 14 Tag kødet op.
  • 15 Skær det i tynde skiver ved servering.
  • 16 Fjern krydderbuketten fra stegeskyen, si grøntsagerne fra og lad skyen koge ind uden låg ca. 5 minutter.
  • 17 Jævn skyen let med majsstivelse udrørt i lidt vand.
  • 18 Lad saucen koge igennem, smag evt. til med mere portvin og piskefløde.
  • {{recipeDoneText}} Grydestegt svinekam med portvinssauce

Opskriften er udviklet af

Opskriftskategorier