Energiinformation

  • Protein 4 g.
  • Kulhydrater 25.7 g.
  • Fedt 2.4 g.
  • Energifor./ pers 141 kcal
  • Fedtenergi 15 %

Sådan gør du

  • 1 Opløs gæren i vand. Kom olie og honning i. Bland mel og salt og rør det med væden til en meget våd dej. 
  • 2 Kom dejen i en bøtte med låg og stil den på køkkenbordet i 18 timer. 
  • 3 Hæld nu dejen i en meldrysset skål og vend den godt med en dejskraber. Kom dejen tilbage i bøtten igen, låg på og lad dejen hvile i 2 timer. 
  • 4 Efter halvanden time kommes en gryde, der er beregnet til at kunne gå i ovnen, i ovnen der varmes op til 250 grader. 
  • 5 Tag den glohede gryde ud af ovnen, tag låget af, hæld græskarkernerne i bunden, hæld dejen over, læg låg på og stil nu gryden tilbage i ovnen i 30 minutter. 
  • 6 Tag gryden ud og tag låget af, stil gryden uden låg tilbage i ovnen, som skrues ned til 230 grader. Bag endnu 15 minutter. 
  • 7 Tag gryden ud og lad brødet dumpe over på bagerist, hvor det afkøler i 2 timer, inden det kan skæres ud.
  • {{recipeDoneText}} Grydebrød (madbrød)

Tip

Brødet er fantastisk, kaldes også derfor ’verdens bedste brød’. Kan spises som det er med salte eller søde ting. Fungerer godt som madbrød, altså der hvor man vælger, at det stivelsesholdige tilbehør skal være brød. Endelig smager det dejligt ristet. Daggammelt i en brødsalat. Som bruscetta. Ristes til rasp. Ikke en skive går tabt. Græskarkernerne kan undlades, eller erstattes af solsikkekerner. Giver brødet charme, karakter og rigtig god smag. Brødet her er den italienske variant. Kan også bages i den nordiske variant, hvor det gode nordiske hvedemel møder nordisk fast honning.

Opskriften er udviklet af