Grunddej til hurtighævet brød

Vi elsker at bage, men det kan godt være noget, der kræver lidt planlægning, når brød skal hæve over flere gange i længere tid. Vi skruer op for hastigheden med denne grunddej til brød, der hæver lidt hurtigere.

Sådan gør du

  • 1 Hæld vandet i en skål og tilsæt surmælksprodukt, gær, hørfrø og hvedekerner.
  • 2 Rør godt, til gæren er opløst og det hele er blandet.
  • 3 Tilsæt honning og salt.
  • 4 Sigt melet i lidt efter lidt, rør godt mellem hver gang.
  • 5 Ælt dejen igennem i en røremaskine eller med en grydeske (ca. 15 min.).
  • 6 Dæk med film eller viskestykke og stil dejen til hævning i 1 ½ time.
  • 7 Efter hævning: Drys bordet med grove havregryn og vend dejen ud herpå.
  • 8 Skær med en skarp spatel dejen ud i 12 boller og læg dem på to stykker bagepapir.
  • 9 Efterhæv bollerne i 15-20 minutter.
  • 10 Varm imens ovnen op til 240 grader.
  • 11 Træk bagepapiret over på de varme bageplader og bag en plade ad gangen i 12-15 minutter.
  • {{recipeDoneText}} Grunddej til hurtighævet brød

Opskriften er udviklet af

Opskriftskategorier