Grovpizza med karamelliserede rødløg og rødbede

Sprød pizza med topping af søde løg, salt ost og masser af urter. Server den som tilbehør eller let frokostret med en god salat.

Sådan gør du

  • 1 Dej: Bland vand, gær, surdej/yoghurt og det grove mel i en skål. Bland halvdelen af hvedemelet i og ælt i 3-4 min.
  • 2 Tilsæt resten af melet sammen med saltet og ælt yderligere 3-4 min. Sæt dejen til hævning tildækket og på et lunt sted i ca. 1½ time eller til den er hævet til dobbelt størrelse.
  • 3 Smelt smørret på en pande og steg løgene over middel varme og under omrøring i 10-15 min. til de er bløde og gyldne. Hæld eddike på, drys med lidt salt og friskkværnet peber og tag panden af varmen.
  • 4 Tænd ovnen på 220°/200° varmluft. Rul dejen ud i ca. 1 cm tykkelse, læg dejen på en bageplade beklædt med bagepapir og fordel de bløde løg på den. Riv osten udover og fordel rødbedeskiver udover.
  • 5 Pensl rødbedeskiverne med olie og bag pizzaen i 15-20 min. til kanten og rødbederne er gyldne.
  • 6 Server pizzaen lun, drysset med forårsløg og friske urter.
  • {{recipeDoneText}} Grovpizza med karamelliserede rødløg og rødbede

Tip

Lav en hurtig og lettere version af pizzaen og brug grove tortillapandekager i stedet for pizzabunden. Beregn i så fald kortere bagetid.

Opskriften er udviklet af

Opskriftskategorier