Grovkage
Sød og dejlig kage med nødder, havregryn og bananer. Opskriften bliver til 22 stykker kage.
Servering til -{{root.ingredientCurrent}} personer+

{{group.name}}

  • {{ingredient.amount}} {{ingredient.unit}}
    {{ingredient.name}}
    På tilbud i {{ingredient.note}}

Sådan gør du

  • 1 Bagetid: ca. 25 min. ved 175 grader (varmluft)
  • 2 Tænd ovnen på 175 grader (varmluft)
  • 3 Vask hænder
  • 4 Hak hasselnødderne fint
  • 5 Smelt smør, sukker, sirup og vaniljesukker sammen i en gryde
  • 6 Bland havregryn, hasselnødder og bagepulver i en skål. Tilsæt smørblandingen
  • 7 Mos bananerne med en gaffel
  • 8 Tilsæt bananerne og rør dejen godt sammen
  • 9 Læg bagepapir i en lille bradepande og fordel dejen heri. Pres dejen let sammen i formen, til overfladen er lige
  • 10 Bag kagen i ca. 25 min. Stik en kniv ned midt i kagen. Hvis der ikke er kagedej på kniven, er kagen bagt færdig
  • 11 Tag kagen op af formen på bagepapiret, mens den stadig er lun
  • 12 Skær kagen i 22 stykker
  • 13

    Servering:

    Sæt kagen på køl, indtil du skal servere den. Så får den den helt rigtige let ”seje” konsistens.
  • 14 Opskriften er inspireret af Samvirke
  • {{recipeDoneText}} Grovkage

Tip

Du kan bruge andre nødder og frugter i kagen. I stedet for kage kan du blande en lille pose med slik, for eksempel vingummi, lakrids, bolsjer eller chokolade. En lille pose er 30-40 g.

Opskriften er udviklet af