Grove pizzaboller og grøntsager

Grove pizzaboller og grøntsager

En lækker eftermiddagssnack! Pizzabollen er også perfekt til madpakken eller til eventyr udenfor huset. Opskriften er til 12 boller.
Servering til -{{root.ingredientCurrent}} personer+

{{group.name}}

  • {{ingredient.amount}} {{ingredient.unit}}
    {{ingredient.name}}
    På tilbud i {{ingredient.note}}

Sådan gør du

  • 1 Bagetid: ca. 15 min. ved 225 grader (varmluft).
  • 2 Vask hænder
  • 3 Hak soltørrede tomater og hvidløg fint
  • 4 Riv eller pres hvidløget
  • 5 Kom vand i en stor skål. Smuldr gæren heri
  • 6 Rør til gæren er opløst
  • 7 Rør surmælksprodukt, olie, sukker, salt, soltørrede tomater, hvidløg, oregano, parmesanost og havregryn i vandet
  • 8 Tilsæt melet lidt efter lidt
  • 9 Slå dejen godt sammen med en grydeske
  • 10 Dejen skal være mere våd end en almindelig bolledej
  • 11 Dæk skålen til med et låg eller husholdningsfilm
  • 12 Stil dejen til hævning et lunt sted i ca. 1 ½ time
  • 13 Tænd ovnen på 225 grader (varmluft)
  • 14 Læg bagepapir på en bageplade
  • 15 Dyp to spiseskeer i et glas med vand
  • 16 Tag en klat dej op, svarende til en bolle, med skeerne, og sæt bollen på bagepladen
  • 17 Lav i alt 12 boller
  • 18 Lad bollerne efterhæve, til ovnen er varm
  • 19 Stil bollerne midt i ovnen. Bag dem ca. 15 min
  • 20 Lad bollerne køle af på en bagerist
  • 21 Skyl grøntsagerne og skræl gulerødderne. Skær i buketter og stave
  • 22

    Servering:

    Spis én bolle med gulerod og blomkålsbuketter. Drik et glas mælk til.

  • 23 Opskriften er inspireret af Anne Ravn, Grove Løjer
  • {{recipeDoneText}} Grove pizzaboller og grøntsager

Tip

Ved at banke en bolle under bunden kan du vide, om bollerne er færdige. Hvis det lyder hult, er de færdige. Bollerne kommer til at smage endnu bedre, hvis du lader dem hæve i køleskabet natten over. Hvis du gør det, skal du kun bruge 10 g gær. Spis de grøntsager til, som du bedst kan lide.

Opskriften er udviklet af