Bag dine egne grove boller. Der er ikke noget som duften af nybagt brød!

Sådan gør du

  • 1 Kom lunkent vand i en stor skål.
  • 2 Opløs gæren i vandet.
  • 3 Bland fuldkornsmel og hvedemel i en skål.
  • 4 Kom lidt af melblandingen i vandet, hold noget tilbage.
  • 5 Kom græskarkerner og salt i dejen.
  • 6 Kom mel i dejen indtil den har den rette konsistens.
  • 7 Ælt dejen godt i ca. 8-10 minutter, gerne på en røremaskine.
  • 8 Læg husholdningsfilm over skålen og lad dejen hæve 30 minutter et lunt sted.
  • 9 Læg bagepapir på en bageplade.
  • 10 Form dejen til boller a cirka 70 gram.
  • 11 Læg bollerne på bagepapiret og lad bollerne efterhæve i 30 minutter.
  • 12 Tænd ovnen på 180 grader varmluft.
  • 13 Bag bollerne i cirka 20-25 minutter.
  • 14 Tjek om bollerne er gennembagte, de skal lyde hult når du banker dem under bunden.
  • 15 Lad bollerne køle af på en bagerist.
  • 16 Server 1 bolle til hvert barn med tilbehør.
  • 17 Server 1 ½ bolle til hver voksen med tilbehør.
  • {{recipeDoneText}} Grove morgenboller

Tip

Du kan også lade dejen koldhæve i køleskabet natten over. Så skal du kun bruge 15 g gær.

Opskriften er udviklet af