Grove hveder med gulerod og et drys kanel

Store Bededag betyder, at vi skal spise hveder, og det gør vi med glæde. Vi har eksperimenteret og fundet på en fuldkornsversion med gulerod og et drys kanel, der giver hvederne en ekstra smule krydderi.

Sådan gør du

  • 1 Rør 20g gær ud i 3dl danskvand.
  • 2 Tilsæt 2 spsk. brun farin, 2 tsk. stødt kanel, 75g groftrevet gulerod, 50g grove havregryn, samt 150g hvedemel.
  • 3 Rør indtil det hele er godt blandet.
  • 4 Ælt 1 tsk. fint salt, 75g rugmel og ekstra 250g hvedemel i dejen og ælt videre i ca.5min.
  • 5 Sæt dejen til hævning tildækket og på et lunt sted i 1 time.
  • 6 Form dejen til 8-10 boller og fordel dem i en bradepande med cirka 2cm mellem hver.
  • 7 Lad dem efterhæve i ca.30min.
  • 8 Bag hvederne ved 200grader i ca.20minutter til de er gyldne.
  • {{recipeDoneText}} Grove hveder med gulerod og et drys kanel

Opskriften er udviklet af