Grove boller med banan og chokolade

Grove boller med banan og chokolade

Boller fyldt med chokoladestykker og den sødlige smag af banan - så bliver det ikke bedre! I denne opskrift er der til 14 boller.

Servering til -{{root.ingredientCurrent}} personer+

{{group.name}}

  • {{ingredient.amount}} {{ingredient.unit}}
    {{ingredient.name}}
    På tilbud i {{ingredient.note}}

Sådan gør du

  • 1 Bagetid: ca. 15 min. ved 225 grader (varmluft).
  • 2 Vask hænder
  • 3 Skræl bananerne og mos dem med en gaffel
  • 4 Hak chokoladen
  • 5 Kom vand i en stor skål, og smuldr gæren heri
  • 6 Rør til gæren er opløst
  • 7 Rør surmælksprodukt, olie, sukker, salt, banan, chokolade og havregryn i vandet
  • 8 Tilsæt melet lidt efter lidt
  • 9 Slå dejen godt sammen med en grydeske
  • 10 Dejen skal være lidt klistret
  • 11 Dæk skålen til med et låg eller husholdningsfilm
  • 12 Stil dejen til hævning et lunt sted i ca. 1 ½ time
  • 13 Tænd ovnen på 225 grader (varmluft)
  • 14 Læg bagepapir på en bageplade
  • 15 Dyp 2 spiseskeer i et glas med vand
  • 16 Tag en klat dej op, svarende til en bolle, med skeerne, og sæt bollen på bagepladen
  • 17 Lav i alt 14 boller
  • 18 Lad bollerne efterhæve indtil ovnen er varm
  • 19 Stil bollerne midt i ovnen. Bag dem ca. 15 min.
  • 20 Lad bollerne køle af på en bagerist
  • 21

    Servering:

    Server 1 bolle til hver.

  • 22 Opskriften er inspireret af Anne Ravn, Grove Løjer
  • {{recipeDoneText}} Grove boller med banan og chokolade

Tip

Bollerne er færdige, hvis det lyder hult, når du banker dem let under bunden. Bollerne kommer til at smage endnu bedre, hvis du lader dem hæve i køleskabet natten over. Hvis du gør det, skal du kun bruge 10 g gær.

Opskriften er udviklet af