Grove boller med æbler og kanel

Grove boller med æbler og kanel

Smag grove og søde havregrynsboller med revet æbler og kanel. Opskriften bliver til 12 boller.
Servering til -{{root.ingredientCurrent}} personer+

{{group.name}}

  • {{ingredient.amount}} {{ingredient.unit}}
    {{ingredient.name}}
    På tilbud i {{ingredient.note}}

Sådan gør du

  • 1 Bagetid: ca. 15 min. ved 225 grader (varmluft).
  • 2 Vask hænder
  • 3 Skyl æblerne og riv dem på et rivejern
  • 4 Kom vand i en stor skål, og smuldr gæren heri
  • 5 Rør til gæren er opløst
  • 6 Rør surmælksprodukt, olie, sukker, salt, revne æbler, kanel og havregryn i vandet
  • 7 Tilsæt hvedemelet lidt efter lidt
  • 8 Slå dejen godt sammen med en grydeske
  • 9 Dejen skal være lidt klisteret
  • 10 Dæk skålen til med et låg eller husholdningsfilm
  • 11 Stil dejen til hævning et lunt sted i ca. 1 ½ time
  • 12 Tænd ovnen på 225 grader (varmluft)
  • 13 Læg bagepapir på en bageplade
  • 14 Dyp 2 spiseskeer i et glas med vand
  • 15 Tag en klat dej op, svarende til en bolle, med skeerne, og sæt bollen på bagepladen
  • 16 Lav i alt 12 boller
  • 17 Lad bollerne efterhæve, til ovnen er varm
  • 18 Stil bollerne midt i ovnen. Bag dem ca. 15 min.
  • 19 Lad bollerne køle af på en bagerist
  • 20

    Servering:

    Server en bolle til hver person
  • 21 Opskriften er inspireret af Anne Ravn, Grove Løjer
  • {{recipeDoneText}} Grove boller med æbler og kanel

Tip

Bollerne er færdige, hvis det lyder hult, når du banker dem let under bunden. Bollerne kommer til at smage endnu bedre, hvis du lader dem hæve i køleskabet natten over. Hvis du gør det, skal du kun bruge 10 g gær.

Opskriften er udviklet af