Lav en stor portion i weekenden. Det er så godt, når man har til mange dage.

Sådan gør du

  • 1

    Aftenen før:

    Sæt flækærterne i blød i rigeligt vand. Sæt dem i køleskabet.
  • 2 Kom vand i en stor skål.
  • 3 Oplæs gæren i vandet.
  • 4 Tilsæt rapsolie, fuldkornshvedemel, salt, hvedemel og kikærtemel. Hold til af hvedemelet tilbage. Tilsæt indtil dejen er lind.
  • 5 Ælt dejen godt på køkkenbordet eller i en røremaskine.
  • 6 Kom husholdningsfilm over skålen.
  • 7 Kom flækærter i en blender, blend dem godt.
  • 8 Lad dejen hæve i 45 minutter et lunt sted.
  • 9 Kom bagepapir på en bageplade.
  • 10 Skær dejen i grove boller, ca. 20 stk.
  • 11 Rul hver bolle i flækærter og knuste hvedekerner.
  • 12 Læg bollerne på bagepladen og lad dem efterhæve i 20 minutter.
  • 13 Tænd ovnen på 190 grader varmluft.
  • 14 Bag bollerne i ca. 30 minutter.
  • 15 Tjek om bollerne er færdigbagte. Hvis de lyder hult, når du banker dem under bunden, er de færdigbagte.
  • 16 Lad dem køle af på en bagerist.
  • 17 Server 1 bolle og 1 glas mælk (2 dl) til hver person.
  • {{recipeDoneText}} Grove ærteboller

Opskriften er udviklet af