Grøntsagstærte og torsk

Sådan gør du

  • 1 DAG 1:
  • 2 Bland de to mel-typer sammen med salt.
  • 3 Skær smørret i tern og smuldr det i melet med fingrene, tilsæt 1 æg og yoghurt.
  • 4 Ælt dejen hurtigt sammen, tryk den flad i en frysepose og lad den hvile ½ time i køleskabet.ognbsp;
  • 5 Imens dejen hviler, forberedes fyldet.
  • 6 Skær porrerne i skiver og gulerod og kartofler i små tern.
  • 7 Rist grøntsagerne i 1 spsk rapsolie i ca. 5 min. og krydr med salt, peber og muskatnød.
  • 8 Pisk 4 æg, cremefraiche og mælk sammen og krydr med salt og peber.
  • 9 Tænd ovnen på 200 grader.
  • 10 Rul dejen ud til ½ cm tykkelse.
  • 11 Smør et tærtefad og beklæd den med dejen og forbag den i ovnen i 12 min.
  • 12 Skru ned på 180 grader.
  • 13 Kom grøntsagsfyldet og æggemassen i tærten og bag den yderligere i 25-30 min. til æggemassen er gennembagt.
  • 14 Bruger du stegetermometer skal centrumtemperaturen være 75 grader.
  • 15 Imens skæres torsken i 4-8 portionsstykker og pandesteges i 1 spsk rapsolie i 3-4 min. på hver side.
  • 16 Krydr med salt, peber og timian.
  • 17 Steg en dobbelt portion torsk til dag 2.
  • 18 DAG 2: Lun torsken og servér den med resten af tærten og en sommer-spidskålssalat bestående af spidskål, gulerod, karry, chili, græsk yoghurt, rygeost, purløg og brøndkarse
  • {{recipeDoneText}} Grøntsagstærte og torsk

Opskriften er udviklet af